Uleiul de salvie poate combate caderea parului

ian. 28, 2021 | Tratamente căderea părului, Tratamente naturiste

Salvia poate avea sau nu efectul dorit, în funcție de stadiul de degradare în care se află firele de păr. În orice moment, toate firele de păr de pe capul tău se află într-una din cele trei etape (creștere, tranziție, odihnă). Fiecare fir de păr și folicul are propria cronologie. Utilizând corect uleiul de salvie, este posibil să poți obține ce e mai bun din ceea ce are de oferit, fără a-ți expune scalpul și părul la orice fel de substanțe chimice potențial dăunătoare sau alte influențe.

Uleiul de salvie s-a dovedit a fi foarte util pentru păr și scalp. Acest lucru se datorează nivelurilor naturale ridicate de ulei de antioxidanți, vitamine și minerale. Este bogat în vitaminele A, B, C, calciu și potasiu. Menținerea unui păr sănătos depinde de o mulțime de factori. Aceste ingrediente sunt esențiale pentru buna dezvoltare a firelor de păr.

Uleiul esențial de salvie pătrunde pe suprafața scalpului și furnizează acești nutrienți importanți direct în foliculii de păr. Mai multe fire de păr pot răsări dintr-un singur folicul, si folosind ulei de salvie, le oferi acestor foliculi conditii benefice ce poate ajuta ca firele de par să devină mai sanatoase, mai puternice, mai groase și mai dezvoltate în general.

Poți găsi adesea acești nutrienți în diferite șampoane cu salvie sau tratamente de îngrijire a părului. Uleiul plantei de salvie poate ajuta la eliminarea acumulărilor de pe scalp de bacterii și radicali liberi. Toate acestea se pot dovedi dăunătoare părului în general. Cantități reduse de murdărie sau bacterii pot fi bune, dar trebuie ținute sub control pentru a evita problemele.

Este o modalitate excelentă de a-ți ajuta părul să păstreze umezeala în timp ce scapă de excesul de ulei și menține nivelurile optime de pH. În majoritatea cazurilor, nu îți va usca părul, ci mai degrabă îl lasă să se simtă și să arate bine.