Ulei esențial de arbore de ceai pentru un păr sănătos

feb. 3, 2021 | Tratamente căderea părului, Tratamente naturiste

Problemele cu părul îți dau bătăi de cap și nu mai știi la ce trucuri să apelezi? Iată cum poți obține un păr sănătos și strălucitor, fără probleme ale scalpului și degenerări ale firului de păr cu ajutorul uleiul esențial de arbore de ceai!

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial folosit în scopuri medicinale de sute de ani. Poate face minuni și te poate ajuta să obții un păr și un scalp sănătos. Poți considera folosirea uleiului de arbore de ceai pe păr și pe scalp ca fiind cel mai natural mod de a-ți curăța părul fără a provoca daune  firului sau fără a usca excesiv pielea capului. Dacă te-ai săturat de problemele legate de scalp și de sănătatea părului, uleiul esențial de arbore de ceai este un remediu natural care te poate ajuta încă de la primele utilizări.

Proprietățile uleiului esențial de arbore de ceai

Ce face uleiul de arbore de ceai atât de popular? Odată ce proprietățile medicinale ale uleiului de arbore de ceai au fost descoperite, acesta a devenit un antiseptic popular utilizat pentru vindecarea tăieturilor, arsurilor și roșeții pielii.

Uleiul de arbore de ceai a fost folosit de atunci ca medicament pentru acnee la răni, infecții fungice, mătreață, cojite ale scalpului și multe alte probleme dermatologice. Dacă suferi de oricare dintre problemele pielii expuse mai sus, uleiul de arbore de ceai poate deveni remediul salvator pentru tine.

Când vorbim despre sănătatea părului, ne referim, de fapt, la scalp. Scalpul are foliculi, deschiderile minuscule care sunt responsabile pentru creșterea părului. Când scalpul suferă modificări, acești foliculi sunt înfundați și atunci apar problemele de cădere sau de degenerare ale firelor de păr.

Uleiul de arbore de ceai s-a dovedit a fi benefic în astfel de cazuri în care probleme precum mătreața și căderea părului apar din cauza curățării necorespunzătoare a foliculilor de păr.

Supraexpunerea la soare este o alta problema pentru păr, deoarece epuizează umiditatea naturală a părului. Acest lucru împiedică creșterea părului, rezultând în piele moarta și uscăciune a părului. Uleiul de arbore de ceai hidratează pielea capului și îi oferă nutrienți esențiali și suplimente care ar sprijini creșterea părului într-un mod sănătos.

Astăzi, uleiul de arbore de ceai este folosit ca ingredient în multe produse pentru păr. Caută-l pe eticheta produsului preferat sau achiziționează-l separat din magazine de tip plafar. Încearcă să îl utilizezi într-o cura de câteva săptămâni pentru a vedea rezultatele chiar pe părul tău!