Ulei de ricin – ce este si ce proprietati are?
Uleiul de ricin, denumit si uleiul de castor, este produs din seminte de ricin, o planta originara din India, Asia, Africa sau Brazilia. Nu are gust si este foarte dens. Tratamentul cu ulei de ricin este folosit in special pentru ingrijirea pielii, pentru masaj, pentru unghii si in unele afectiuni interne.
Beneficiile tratarii parului cu ulei de ricin
Uleiul de ricin este un remediu naturist foarte des folosit in tratarea parului. El are proprietati antibacteriene, antifungice, antioxidante, antivirale, cu beneficii multiple pentru piele si par. Aceste proprietati il fac un tratament complet pentru podoaba capilara.
Este folosit pentru a combate caderea parului cauzata de diversi factori, precum ereditatea (care provoaca alopecie androgenetica despre care poti afla mai multe in acest articol), stresul, dieta, factorii de mediu si stilul de viata.
Beneficiile uleiului de ricin sunt:
- favorizeaza cresterea rapida a parului
- indeseste parul
- previne deteriorarea parului in urma actiunii factorilor de mediu (razele soarelui, frigul, vantul, poluarea etc)
- previne despicarea varfurilor datorita continutul mare de vitamina E, aminoacizi si Omega 6, care ajuta firele de par sa retina umezeala si astfel se rup mai greu
- trateaza parul uscat
- confera rezistenta firelor de par subtiate, ingrosandu-le
- stimuleaza circulatia sangvinica de la nivelul scalpului
- hidrateaza scalpul, prevenind uscarea lui
- trateaza infectiile scalpului care pot genera caderea parului
- confera stralucire parului datorita unei pelicule protectoare pe care o formeaza
- se foloseste si pentru sprancene si gene – confera rezistenta si stralucire parului
Utilizand uleiului de ricin pentru cresterea parului, automat previi caderea lui. Daca vrei sa ai un par stralucitor si bogat, foloseseste saptamanal ulei de ricin.
Cum se utilizeaza uleiul de ricin pentru tratarea parului?
Aplica uleiul de ricin la radacina firelor si pe scalp cu ajutorul degetelor si distribuie-l prin masarea usoara a pielii. Uleiul are o consistenta cam vascoasa care il poate face mai greu de intins. Il poti combina cu un ulei care sa il faca mai maleabil, precum uleiul de cocos, de masline sau de migdale. Dupa ce l-ai intins bine pe scalp, acopera parul cu o folie de plastic si un prosop pentru ca uleiul sa fie bine presat pe cap si sa actioneze la radacina. Lasa-l sa actioneze minim jumatate de ora sau chiar peste noapte. Spala-l cu sampon pana cureti bine uleiul din par.
Foloseste-l o data sau de doua ori pe saptamana, timp de doua luni, si vei observa mari imbunatatiri la nivelul podoabei capilare.