Tot ce trebuie sa stii despre cum se utilizeaza o masca de par

aug. 23, 2020 | Tratamente căderea părului, Tratamente naturiste

Ce este o mască de păr?

Probabil ai auzit de o mască de față sau poate ai încercat așa ceva. La fel cum o mască de față funcționează pentru a-ți hrăni și hidrata pielea, o mască de păr funcționează într-un mod similar pentru a spori starea și sănătatea părului tău.

Măștile de păr pot fi, de asemenea, denumite tratamente de condiționare profundă sau balsamuri intensive de păr.

Ceea ce le face diferit de balsamuri este că ingredientele sunt de obicei mai concentrate, iar masca este lăsată pe păr mai mult timp – oriunde de la 20 de minute până la câteva ore.

Multe tipuri de măști de păr pot fi făcute acasă din ingrediente pe care le puteți avea deja în bucătăria dvs., cum ar fi mierea sau chiar gălbenușul de ou. Dacă nu doriți să vă confruntați cu crearea unei măști, există multe tipuri de măști pentru păr deja preparate pe care le puteți cumpăra în magazine.

În acest articol, vom arunca o privire mai atentă asupra avantajelor măștilor de păr, a modului de utilizare a acestora și a tipurilor de măști care pot funcționa cel mai bine pentru tipul dvs. de păr.

Care sunt avantajele unei măști de păr?

Există multe avantaje pentru utilizarea unei măști, iar avantajele variază în funcție de ingrediente și de tipul dvs. de păr. În general, avantajele utilizării unei măști de păr includ:

 • păr mai strălucitor, mai moale
 • adăugat umiditate
 • reducerea ruperii și deteriorarea părului
 • mai puțin frizz
 • un scalp mai sănătos
 • părul mai puternic
 • mai puține daune aduse mediului și produsului

Ce ingrediente funcționează bine într-o mască de păr?

Ingredientele care pot funcționa cel mai bine pentru dvs. vor depinde de tipul dvs. de păr și de starea părului și a scalpului.

Iată câteva dintre cele mai populare ingrediente pe care să le cauți într-o mască cumpărată dintr-un magazin sau cu care să experimentezi atunci când faci propriul tău:

 • Banane. Dacă doriți să reduceți firele despicate, bananele sunt un ingredient bun pe care să-l includeți într-o mască de păr. De asemenea, siliciul din banane poate ajuta părul să fie mai moale și mai strălucitor deoarece bananele au și proprietăți anti-microbiene. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii părului și a matreții.
 • Ouă. Nutrienții din gălbenușurile de ou, inclusiv vitaminele A și E și biotina, pot ajuta la promovarea creșterii părului, în timp ce proteina din albusul de ou poate ajuta la întărirea părului.
 • Ulei de avocado. Mineralele din uleiul de avocado, cum ar fi acidul folic, fierul și magneziul, pot ajuta la sigilarea cuticulei părului. Acest lucru vă poate ajuta să faceți părul mai rezistent la deteriorare și rupere.
 • Miere. Mierea este considerată un umectant, ceea ce înseamnă că vă poate ajuta părul să rețină mai multă umiditate. De asemenea, poate stimula creșterea celulelor pielii.
 • Ulei de cocos. Datorită greutății sale moleculare reduse, uleiul de nucă de cocos poate pătrunde în axul părului pentru o condiționare profundă. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii. Cercetările au arătat, de asemenea, că uleiul de nucă de cocos poate reduce pierderea de proteine ​​atunci când este folosit pe păr.
 • Ulei de masline. Vrei o umiditate intensă? Uleiul de măsline conține ‘squalen’, care este produs în mod natural de organism, dar scade odată cu înaintarea în vârstă. Acest element este esențial pentru părul și pielea hidratate.
 • Aloe vera. Dacă doriți să vă calmați și să vă calmați scalpul, luați în considerare o mască de păr cu aloe vera, care are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, conține vitamine C, E și B-12, acid folic și colină, care pot ajuta la întărirea și hrănirea părului.

Cum se aplică o mască de păr

Majoritatea măștilor de păr funcționează cel mai bine atunci când sunt aplicate pe părul curat, uscat cu prosop, care este încă umed.

Cu toate acestea, dacă utilizați o mască de păr făcută în principal din ulei, cum ar fi uleiul de nucă de cocos sau de măsline, este mai bine să aplicați masca pe părul uscat. Deoarece uleiul poate respinge apa, unii experți în îngrijirea părului consideră că părul uscat este capabil să absoarbă uleiul mai bine decât părul umed.

După ce masca de păr este gata de aplicat, urmați acești pași:

 1. Pentru a vă proteja hainele, pune un prosop vechi pe umeri sau poartă un tricou vechi.
 2. Dacă părul este lung sau gros, împărțirea acestuia în secțiuni cu agrafe de păr, poate ajuta la o aplicare completă.
 3. Puteți aplica masca cu degetele sau puteți folosi o pensulă mică pentru a împrăștia amestecul de măști pentru păr.
 4. Dacă părul este uscat, începe aplicarea măștii de păr lângă scalp și avansează spre capete. După ce masca a fost aplicată la capetele părului, puteți să vă întoarceți și să aplicați ușor pe scalp.
 5. Dacă aplicați în mod special masca pentru a trata mătreața, veți dori să începeți de la scalp.
 6. Dacă părul dvs. este gras, începeți aplicarea măștii de păr la mijlocul axului și lucrați spre capete.
 7. După ce ați aplicat masca, rulați un pieptene cu dinți largi prin păr pentru a vă asigura că masca este răspândită uniform.
 8. Acoperiți-vă părul cu o cască de duș sau o folie de plastic. Apoi înfășurați un prosop în jurul capului. Acest lucru ajută la protejarea măștii împotriva scurgerii, dar ajută, de asemenea, la adăugarea de căldură, care poate ajuta ingredientele să se absoarbă în părul tău.
 9. Lăsați masca pe cel puțin 20-30 de minute. În funcție de ingrediente, unele măști pot fi lăsate pe ore sau chiar peste noapte.
 10. Clătiți bine cu apă călduță sau rece. Evitați apa caldă. Apa mai rece poate ajuta la sigilarea cuticulei părului și vă poate ajuta părul să păstreze mai multă umiditate.
 11. După clătirea măști poate fi nevoie de două sau mai multe clătiri pentru a o scoate pe deplin.
 12. Pentru părul uscat sau deteriorat, puteți aplica o masca respectivă de păr o dată pe săptămână. Dacă părul tinde să fie mai uleios, încercați să folosiți odată la fiecare două săptămâni.

Măștile de păr vă pot ajuta să hidratați și să vă hrăniți părul. Sunt deosebit de avantajoase pentru părul uscat sau deteriorat. Unele măști pot chiar îmbunătăți sănătatea scalpului dvs. și pot crește puterea părului.

Spre deosebire de balsamurile instantanee care rămân doar pe păr câteva minute, măștile de păr rămân pe părul tău cel puțin 20 de minute. Unele măști vă pot rămâne pe păr câteva ore, în funcție de tipul de păr și de ingrediente.

Există multe tipuri diferite de măști de casă pe care le puteți face acasă folosind ingrediente naturale precum uleiul de nucă de cocos, ouă, miere sau banane.

Dacă cumpărați o mască gata pregătită, căutați una care să fie potrivită tipului dvs. de păr și care conține cât mai puțini conservanți și substanțe chimice.