Terapia cu laser

Terapia cu laser pentru par

Terapia cu laser pentru par este o tehnologie moderna utilizata din ce in ce mai mult de persoanele care sufera de caderea parului.

Caderea parului este un fenomen normal. In fiecare zi, la periere si la spalare, o persoana poate pierde intre 50 si 100 de fire de par. Insa atunci cand numarul firelor de par pierdute este tot mai mare si podoaba capilare incepe sa se rareasca, lasand sa se vada scalpul pe anumite portiuni, este semnalul ca riscul de alopecie este mare.

Tot mai multi oameni, tineri, adulti sau batrani, sunt afectati mai mult sau mai putin de pierderea parului si de aparitia alopeciei. Cauzele sunt multiple: mostenirea genetica, afectiuni ale glandei tiroide sau alte afectiuni medicale, alimentatia saraca in nutrienti, anemia, stresul, folosirea in exces a produselor cosmetice de slaba calitate, accesoriile necorespunzatoare (elastice, agrafe, bentite), toate acestea duc la caderea excesiva a firelor de par.

Majoritatea persoanelor care sufera de aceasta boala sunt afectate de consecintele estetice impliterapia cu laser pentru parcite. Este influentata negativ viata sociala, intervine pierderea stimei de sine si apar starile depresive.

Insa alopecia este o boala care se poate trata prin diverse metode medicale sau estetice.

Una din aceste metode este terapia cu laser pentru par.

Orice persoana, indiferent de varsta, sex, rasa sau culoarea parului poate apela la terapia cu laser pentru stimularea cresterii parului rarit. Conditia este ca aceasta pesoana sa mai aiba inca foliculi activi sau par de tip vellus (par fin, ca un puf). De asemenea pot apela la terapia cu laser cei care nu vor sa apeleze la chirurgie sau sa ia medicamente sau la care au esuat alte tipuri de tratament.

In terapia cu laser se foloseste un aparat laser inovator care actioneaza prin intermediul energiei laser low-level, adica laser cu intensitate joasa, cu o lungime de unda de 650nm. Lumina rosie emisa de acest aparat este un tip de „lumina blanda” dar rece la atingere care nu produce senzatie de durere sau disconfort.. Tegumentul scalpului este penetrat de aceasta lumina aproximativ 4mm. Prin aceasta actiune pacientul beneficiaza de multiple efecte benefice: stimularea metabolismului celular, regenerarea si proliferarea celulara, stimularea circulatiei sangelui, accelerarea videcarii eventualelor rani. Cresterea energiei in urma terapiei cu laser imbunatateste procesele celulare, cum ar fi eliminarea toxinelor din organism. De asemenea reduce inflamarea din jurul foliculilor mici de par, permitand astfel acestor foliculi sa asimileze substante nutritive si sa creasca.
Terapia cu laser dureaza minimum 6 luni, sedintele avand o frecventa de 1-2 ori pe saptamana. In primele 3 luni se observa incetinirea pierderii excesive a firelor de 
par, apoi, dupa 4-5 luni parul existent devine mai sanatos si mai lucios iar firul de par se ingroasa. Tratamentul cu laser pentru combaterea caderii parului este si mai eficient daca este combinat cu medicamente specifice.

Ciclul normal de crestere a parului este de 2-3 ani, timp in care fiecare fir de par creste cu aproximativ 1 centimetru pe luna. Parul se afla intr-o permanenta schimbare astfel ca, in timp ce 90% din firele de par sunt in perioada de crestere, 10% se afla in perioada de stagnare care dupa 3-4 luni incepe sa cada lasand alte fire de par sa creasca in locul lor. Asa se explica de ce este normal sa pierdem 50-100 de fire de par pe zi.

terapia cu laser pentru caderea paruluiIn urma tratamentului cu laser, progresiv, parul de tip vellus evolueaza, creste, rezultand astfel un par mai des. Un alt avantaj al tratamentului cu laser este indepartarea matretii si a altor iritatii ale pielii.

Tratamentul cu laser se poate face fie in clinici medicale private fie in centrele de infrumusetare.

De curand a aparut in comert, prin Teleshopping sau on-line, si varianta pentru acasa, un aparat de dimensiuni mici cu care te poti trata singur.

Este foarte important ca persoanele care apeleaza la tratamentul cu laser sa se informeze de calitatea aparatului si a personalului care il foloseste.

Exista controverse privind tratamentul cu laser in tratarea alopeciei. Unii spun ca da rezultate daca alopecia este in stadiu incipient si daca tratamentul se face corect intr-un mediu medical. Altii spun ca nu are niciun efect si ca este o inventie a centrelor de infrumusetare, ca nu exista feed-back pozitiv, ca terapia cu laser nu a fost demonstrata in niciun studiu clinic.

Cu toate acestea tratamentul cu laser castiga din ce in ce mai mult teren, ca urmare majoritatea clinicilor medicale private il includ in serviciile oferite.