Stimularea electromagnetica

stimularea electromagnetica1Ce este stimularea electromagnetica?

Stimularea electromagnetica este un tratament care poate fi folosit cu eficienta in regenerarea parului, recomandat persoanelor afectate de alopecie in diverse stadii.

Studii recente ale cercetatorilor din toata lumea, inclusiv din Romania, au descoperit ca tratamentul cu unde electromagnetice atent controlate si reglate stimuleaza foliculii pilosi inactivi care stau la baza regenerarii parului.

Stimularea electromagnetica se realizeaza cu ajutorul unor aparate speciale. Aceste aparate emit un camp electromagnetic care accelereaza procesul natural de refacere a celulor responsabile de cresterea parului si intaresc tesuturile scalpului.

Aparatele respective sunt dotate cu aplicatoare personalizate menite sa emita unde electromagnetice exact acolo unde este nevoie, adica unde parul a cazut. Nu exista rezultate in zonele in care nu au existat niciodata foliculi pilosi.

Stimularea electromagnetica este un tratament neinvaziv si nedureros, cu efect progresiv, in urma caruia cresterea firelor de par va putea fi observata dupa aproximativ 5-6 luni. In prima faza apar fire de par mai deschise la culoare care in timp capata culoarea naturala a parului pacientului.

Sunt recomandate 2-3 sedinte pe saptamana timp de 6 luni, in functie de stadiul afectiunii.

Stimularea electromagnetica este recomandata in urmatoarele cazuri:

  • calvitie la femei si barbati
  • subtierea parului
  • caderea parului in urma chimioterapiei sau terapiei cu radiatii
  • caderea parului ca urmare a unei boli sau afectiuni

Stimularea electromagnetica nu este recomandata in urmatoarele cazuri:

  • caderea parului cauzata de anumite medicamente
  • cicatrici
  • diete drastice de slabit
  • caderea parului din cauze hormonale
  • caderea redusa a parului (este normal sa pierdem 50-100 fire de par pe zi)

De asemenea acest tratament este recomandat persoanelor care au incercat alte tratamente pentru alopecie cum ar fi creme, lotiuni sau vitamine sau persoane care nu vor sa poarte peruca sau sa recurga la metode chirurgicale.

Stimularea electromagnetica poate fi aplicata si preventiv, pentru regenerarea celulelor care sustin cresterea parului si pentru reglarea glandelor sebacee, diminuindu-se astfel ingrasarea excesiva a parului.

Stimularea electromagnetica aplicata ca tratament medical a fost dezvoltata pentru a incuraja vindecarea si regenerarea celulor distruse ale parului si s-a extins si in alte domenii cum ar fi sitsemul osos si estomparea ridurilor si a vergeturilor.

Este un tratament care a dat rezultate foarte bune, este recomandat tuturor grupelor de varsta si este o alternativa naturala pentru cei care sufera de caderea accelerata a parului sau chiar de calvitie avansata.