Psoriazis

Crusta roșie densă a psoriazisului poate explica de ce simți să te scarpini pe scalp non-stop. Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se manifestă ca o inflamație cronică în care sistemul imunitar devine hiperactiv, rezultând în coajă groasă, roșie și pete dureroase și dure la nivelul pielii. Psoriazisul poate afecta orice parte a corpului, inclusiv scalpul.

Cum să oprești mâncărimea?
Cu cât te scarpini sau freci mai mult pielea, cu atât este mai posibil ca psoriazisul să se răspândească, așa că nu încerca să te atingi de iritații. Ca dermatita seboreică, nu există nici un tratament magic. Poți controla psoriazisul prin medicamente specifice sau medicamente mai agresive, astfel încât să nu se intensifice, dar nu vei fi niciodată complet eliberat de psoriazis.

Se recomandă folosirea de șampoane din gudron de cărbune și pe bază de acid salicilic, care pot ajuta la descompunerea pielii sau lichide topice pe bază de rețetă medicală. Pentru cei cu cazuri severe, tratamente cu laser cu excimer pot fi de ajutor, care ajută la controlul mâncărimei, cojilor, iritației și acumularii pielii pe scalp.