Obiceiuri proaste de evitat pentru părul predispus la degradare

iun. 23, 2020 | Cauze căderea părului, Tratamente căderea părului

Există destul de multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți îmbunătăți sănătatea părului. De exemplu, îmbălsămarea profundă în mod regulat, luarea de suplimente alimentare și dormitul pe o pernă de mătase sunt doar trei moduri simple care fac o diferența majoră spre întărirea părului. Oricum, nu ezita să mergi la doctor dacă crezi că ar putea fi ceva mai grav în neregulă cu părul tău. Pe lângă cele menționate mai sus, există și alte câteva lucruri esențiale pe care ar trebui să încetezi să le faci în cazul în care te preocupă firele de păr deteriorate sau rupte. Iată ceea ce nu ar trebui să faci dacă vrei ca părul tău să revină la o stare sănătoasă.

Nu dormi cu părul prins

Dacă părul este predispus la rupere, nu ar trebui să dormi niciodată cu părul prins, pentru că mișcările din somn pot provoca și mai multe daune părului decât își dau seama majoritatea oamenilor. Mi bine dormi cu părul desfăcut sau prins întro împletitură simplă. Chiar daca e mai scump, investiția într-o pernă de mătase merită 100%. Se simte superb pe față și va ajuta la reducerea frecărilor părului cu perna.

Nu te mai spăla pe cap cu apă fierbinte

Știu că un duș fierbinte se simte foarte relaxant, dar apa prea caldă poate provoca dăuna grav firelor de păr slăbite. Dacă părul tău este foarte fragil sau a trecut prin perioade dificile, trebuie neapărat să încerci să-l menajezi. Când clătești părul, evita apa fierbinte, deoarece căldura deschide cuticulele și îndepărtează uleiurile naturale ale părului, lăsându-l fragil și uscat. Chiar dacă la început este dificil de suportat, folosește apa rece pentru că apa cu temperatură scăzută sigileazp cuticulele părului și menține hidratarea părului. Schimbarea este foarte simplu de făcut, pur și simplu mută robinetul pe rece. Apa rece este mai mult un șoc pentru pielea ta dar nu vei păți nimic, așa ca începe ușor și udă părul cu apă rece treptat. Apa rece are și alte beneficii pentru circulația sângelui din scalp.

Nu-ți usuci niciodată părul cu feonul pus pe cea mai mare treapta

Se va usca mai încet și poate dura puțin mai mult să ți se usuce părul complet, dar păstrarea părului sănătos merită orice, nu? Uscarea părului cu feonul la cea mai tare setare posibilă, care asemenea utilizării apei calde, nu este cea mai sănătoasă opțiune pentru firele fragile, iar asta este o greșeală ușor de evitat și foarte des întâlnită la mulți oameni. Atunci când îți usuci părul, folosește întotdeauna reglarea de căldură cea mai mică de pe uscător. Nu este necesar și îți poți arde părul, la propriu. Ține feonul la o distanță rezonabilă de păr, dar mai ales față de capetele firelo și dă feonul pe setarea intermediară sau chiar pe cea rece.

Nu perii niciodată părul pornind de la rădăcină firului de păr

Nu ar trebui periat niciodată părul de la rădăcină până în vârf, chiar daca așa ai învățat sau auzit de la coafor sau așa ai făcut toată viața. Periatul sănătos se face începând de la capetele firelor de păr, avansând treptat spre rădăcină. Acest lucru evită răsucirile firelor care poate duce la rupere lor. Tot la acest capitol cu periatul, evită să perii părul când este ud. Părul se periază cel mai bine când este uscat, cel mai bine folosind un pieptene cu dinți mari și cu distanță mare între ei. Chiar dacă pare că după duș ar fi normal să-l perii, părul poate fi ușor deteriorat dacă nu ești atentă, deoarece părul umed este cel mai fragil.

Elasticele de păr ar trebui interzise

Mai ales cele abrazive, așa că evită prinderile foarte strânse de tip coadă, deoarece acestea îți vor smulge părul, iar tensiunea elasticului îți va rupe efectiv firele de păr.

Alcoolul dăuneaza grav părului

Când alegi produse pentru păr asigură-te că alcoolul nu este trecut la ingrediente decât în cantități infime. Fă tot posibilul să eviți produsele care au un conținut ridicat de alcool. Acestea usucă părul și în cele din urmă, vor face ca acesta să devină casant și să se rupă. Mai bine nu cumperi astfel de produse!

Părul poate deveni slab și predispus la rupere și din alte multe motive cum ar fi:

  • stres
  • coafare exagerată
  • vopsirea excesivă
  • deshidratarea

Genetica este un alt factor care poate determina dacă firele tale sunt puternice sau fragile. Dacă te confrunți cu cantități mari de păr căzut la spălarea părului, ar trebui să iei asta ca pe un semnal de alarmă și să începi să schimbi ceva.