Metoda vampir – PRP – in tratarea caderii parului

METODA VAMPIR – PRP

Metoda vampir este cea mai noua tehnologie nechirurgicala folosita in cazul caderii parului cu rezultate foarte bune in cresterea parului transplantat si chiar ingrosarea parului netransplantat. De asemenea are rezultate spectaculoase in regenerarea parului subtiat si degradat in urma vopsirii repetate.  

metoda vampir Platelet Rich plasma

Metoda vampir sau Platelet Rich plasma (plasma bogata in trombocite) este o metoda minim invaziva de tratament regenerativ natural care presupune recoltarea de la pacient a unei cantitati mici de sange periferic, aproximativ 10ml, de obicei de la plica cotului, Sangele recoltat este centrifugat cateva minute la o anumita turatie. In acest fel de separa elementele din sange necesare acestei proceduri, adica fractia activata de trombocite impreuna cu factorii de crestere. Factorii de crestere sunt direct implicati in ciclul de regenerare a parului, controleaza cresterea firului de par si determina activarea celulelor stem. Din aceasta cantitate mica de sange periferic recoltata de la pacient se obtine o cantitate suficienta de plasma imbogatita care contine peste de 60 de factori de crestere si control tisular.

metoda vampir femei Serul astfel imbogatit se injecteza imediat la nivelul scalpului (de unde si denumirea de „metoda vampir”) obtinandu-se astfel o biostimulare a celulelor dermului. Astfel, plasma imbogatita stimuleaza formarea de celule, colagen si acid hialuronic care ajuta la videcarea si structurarea tesutului afectat.

Bioregenerarea cu extracte autologe de plasma si trombocite este o tehnica de mare rafinament care utilizeaza mecanismele proprii ale organismului pentru a se regenera si care sunt directionate catre scopul urmarit.

Metoda vampir presupune o singura sedinta care dureaza 40 minute. Inainte de procedura se foloseste o crema anestezica la nivelul zonei care va fi injectata.

Pentru un efect de durata sunt necesare 2-3 sedinte la fiecare 4 saptamani in functie de obiectul tratamentului.

Avantajul major al metodei vampir este ca, nefiind vorba de produsi de sinteza ci de propriile celule responsabile de regenerarea si repararea tesuturilor, riscul de intoleranta sau alte complicatii este inexistent.

Pot apela la metoda vampir pacienti care sufera de „efluviu telogen”(cadere exagerata a parului), persoane care doresc o revitalizare rapida a parului degradat de la vopsire si coafat, pacienti care suferta de diverse afectiuni ale scalpului precum alopecia areata, pitiriazis-scoame, dermatatita seboreica, etc.

Este indicata folosirea metodei vampir – PRP si la pacientii care au par implantat pentru ca prin stimularea celulelor stem din bulbul implantat se accelereaza cresterea parului, prin actiunea factorilor de crestere vasculari si fibroblastici.

metoda vampir inainte si dupa Rezultatele metodei vampir – PRP se vad in cateva zile: caderea parului se diminueaza, firul de par isi recapata stralucirea si vigoarea, afectiunile dermatologice sunt vizibil imbunatatite

Dupa procedura regiunea injectata poate fi usor umflata, inrosita sau pot aparea mici echimoze care dispar in aproximativ o saptamana. Rezultatele sunt graduale, cu imbunatatirea progresiva in urmatoarele luni dupa tratament.