Mătreață

nov. 5, 2018 | Cauze căderea părului

Dacă observi des un fel de fulgi albi împrăștiați pe umeri, este posibil să ai mătreață. Mătreața este unul dintre motivele cele mai frecvente afecțiuni ale scalpului. Acești fulgi plictisitori sunt de asemenea cunoscuți sub denumirea medicală de Dermatită Seboreică.

Mătreața este o combinație de roșeață, mâncărime, uscăciune și frecare. Există o mulțime de teorii cu privire la ceea ce provoacă mătreața. Cauza poate fi o predispoziție genetică, dar există probabil și o componentă fungică care declanșează sistemul imunitar al organismului. O schimbare a vremii poate contribui de asemenea la erupții.

Cum să oprești mâncărimea provocată de mătreață
Mătreața este o afecțiune cronică care se poate erupe din când în când. Scopul tratamentului anti-mătreață este de a gasi regimul de intretinere corespunzator pentru a minimiza frecvența apariției si severitatea simptomelor.

Deoarece organismul se obișnuieste cu tratamente diferite, se recomanda folosirea prin rotație a șampoanelor anti-mătreață luate pe baza de rețetă medicala și a șampoanelor pe baza de ulei de arbore de ceai, care pot calma iritația si inflamația.

Folosește un șampon medicinal anti-mătreață, care ajută la îndepărtarea mirosului neplăcut și a cojilor ce se formează la nivelul scalpului, și ale cărui componente active sunt încorporate într-o baza de curățare ce poate asigura efectul optim și calitatea de spălare.

Atunci când folosești șamponul, asigura-te că lași șamponul să acționeze în păr între 5 și 10 minute, altfel nu va fi eficient. Dacă șampoanele ce pot fi cumpărate din magazin nu își fac treaba, consultă un medic dermatolog care îți poate scrie o rețetă pentru un șampon medical ce conține cortizon.