Astăzi vom explora cum se fac trei măști de păr cu adevărat simple, pe care le poți face singură, folosind doar ingrediente uimitoare pe care le-ai putea găsi în orice casă.
Ideea din spatele acestor măști este doar să-i dai părului înapoi ceva dragoste și ceva viață după toate deteriorărilor cauzate de vremea rece, și mă refer în special la perioada de iarnă, în care părul trece prin atâta tortură în frigul acela brutal de afară și provoacă multă uscăciune și mult chin foarte multor oameni.
Astfel, măștile de păr vor fi o soluție pentru toate aceste probleme și îți oferi părului tău hidratarea atât de necesară de care are nevoie.
Înainte de a intra efectiv în detalii, nu vreau decât să te atenționez asupra faptului că părul meu arăta groaznic înainte de a-i face vreun tratament cu oricare din aceste măști de păr. În aceste vremuri de iarnă schimbătoare, temperatura rece mi-a făcut părul să se simtă atât de uscat și atât de fragil. Să nu mai vorbim de scalpul meu, care a fost cu adevărat iritat și foarte slăbit, ceea ce se întâmplă foarte des uneori.
Ca să-l revigorez, am făcut o mască de păr cu zahăr brun și ulei de măsline. Îmi place această mască pentru că este uimitoare și mă ajută să-mi exfoliez scalpul, scăpând astfel de mătreață, iar uleiul de măsline virgin poate fi folosit ca balsam natural pentru a trata părul uscat, dar și pentru a hidrata părul și a-l face strălucitor.
Pentru că rămâne hidratat și împiedică doar uscăciunea la nivelul scalpului, această mască este o soluție excelentă de prevenire a firelor de păr rupte la capete, și prevenirii foloștinelor care se formează pe timpul iernii.
Adăugând doar un pic de zahăr brun, obținem un exfoliant natural atât de grozav pentru păr, care ajută la eliminarea celulelor moarte ale pielii de la nivelul scalpului și orice reziduuri care s-ar fi putut acumula sunt astfel eliminate. Doar acest ingredient poate duce singur la un păr sănătos și lucios.
Pentru prima mască de păr, vei adăuga doar două linguri de zahăr brun și apoi o lingură de ulei de măsline extra virgin și vei amesteca toate acestea într-un castronaș. Cu siguranță vei dori să-ți protejezi hainele sau orice altceva porți, așa că folosește un prosop pus chiar sub părul tău și apoi continua mai departe cu aplicarea măștii și vei începe să exfoliezi chiar în scalp. Aplică câteva mișcări circulare pentru a te asigura că uleiul de măsline se absoarbe în piele, în timp ce zahărul brun, pe măsură ce părul se exfoliază, va îndepărta toate celule moarte de piele.
Odată ce ai terminat acest masaj, ia restul măștii de păr, în special uleiul de măsline rămas, și pur și simplu împrăștie-o peste tot pe păr. Apoi, ține părul strâns într-o pungă de plastic sau cu o cască de duș timp de aproximativ 15 de minute.
Mie îmi place să-mi petrec acest timp gândindu-mă ca ofer părului meu un pic de dragoste. Ca să-mi întrețin părul pe timpul iernii, folosesc cele două super-ingrediente din această mască, care sunt mierea și uleiul de nucă de cocos. Ele sunt atât de bune pentru păstrarea umidității în păr, încât este incredibil.
Uleiul de nucă de cocos este încărcat cu foarte mulți acizi grași, care pătrund în părul tău atât de adânc, ca un balsam profund care face părul moale și lucios. Vei dori să dozezi în raport unu la unu cantitățile, astfel încât dacă folosești o lingură de ulei de nucă de cocos, vei folosi o singură lingură de miere după care să o transferi într-o oală și să o încălzești până se topește.
După ce s-a topit, vei vedea că se amestecul se va transforma întrun lichid și nu trebuie decât să amesteci măștile împreună. Aplică masca pe păr cu ajutorul unei perii de păr și periază pur și simplu sau chiar scurge la baza parului lichidul, până la capetele extensiilor și apoi intră cu mâinile în păr și masează tot părul până când acesta este acoperit uniform.
Imediat după accea răstoarnă lichidul și fă exact același lucru pe cealaltă parte a scalpului până când termini de distribuit amestecul perfect, de la mijlocul axului firului de păr până la capetele firelor de păr. Acoperă părul cu o folie de saran și lasă-l să stea așa aproximativ 15-20 de minute.
După spălare, lasă părul să se usuce și vei putea vedea ce diferență rezultă observând stralucirea părului și la modul în care se simte la atingere.
Ultima mască include aceleași două ingrediente pe care le-am avut și la ultima mască, și anume uleiul de nucă de cocos și mierea, dar pe deasupra vom adăuga cam cinci căpșuni proaspete în amestec.
Căpșunele au proprietăți protectoare care împiedică căderea părului și previne subțierea lui. Căpșunele sunt de asemenea atât de bogate în acid folic și vitamina B6 și B5, încât sunt ideale pentru a preveni căderea părului. Așa că, pentru această rețetă, ai nevoie doar de șase-șapte căpșuni proaspete împreună cu o lingură de ulei de nucă de nucă de cocos și o lingură de miere.
Amestecă toate aceste ingrediente împreună la blender. Dacă nu ai un blender, poți să pisezi ingredientele cu o furculiță și să formezi ca un mic piure care va funcționa la fel de bine.
Această mască se aplică cel mai bine pe părul umed, așa că modalitățile preferate includ aplicarea cu o perie, începând de la capetele firelor de păr. Pentru a te asigura că totul este acoperit uniform, și pentru că la un moment dat părul poate deveni un pic dezordonat, poți prinde părul cu mâinile și apoi poți aplica masca de-a lungul rădăcinilor de păr folosind degetele. Odată ce totul este distribuit uniform, folosește pur și simplu crema pe segmente mai mici de păr.
Păstrează părul încărcat la minim și apoi acoperă-l din nou, fie cu o cască de duș, fie cu o pungă de plastic și lasă-l să acționeze cam un sfert de oră. Odată ce au trecut acele 15 până la 20 de minute, trebuie doar să speli părul cu dușul, așa cum faci în mod obișnuit clătirea părului.
Încearca totuși să speli părul cu apă caldă. Poți chiar să folosești un șervețel pentru a usca părul.