Implantul de par artificial

Implantul de par artificial – cand se recomanda?

Implantul de par artificial este cea mai frecventa si eficienta metoda in tratarea alopeciei. Din cele mai vechi timpuri podoaba capilara a fost un simbol al frumusetii, foarte importanta in estetica fiecarui om. De aceea, caderea sau degradarea parului devine motiv de frustrare pentru tot mai multi oameni, barbati sau femei, tineri sau adulti.

Cercetarile in acest domeniu au fost orientate mult timp catre alopecia la barbati, neglijandu-se astfel femeile, pentru ca se considera ca ele pot masca mai usor aceasta deficienta prin peruci si mese. In ultimul timp insa alopecia se manifesta din ce in ce mai des si la femei, fie din cauze hormonale fie din cauza stresului.

Exista multe metode de tratament pentru alopecie in diferite stadii, metode chirurgicale sau nechirurgicale, metode medicamentoase sau metode cosmetice.

Printre cele mai noi tehnici gasim implantul de par artificial (cu biofibre), o metoda de chirurgie cosmetica minim invazivimplantul de par artificial biofibrea, nedureroasa si cu efect imediat. Biofibrele sunt fire de par artificial. Ele contin o substanta care le dau aspect de par natural. Biofibrele sunt moi, flexibile si fine si au diametrul de 0,08mm. Exista 13 culori standard si mai multe nuante la cerere. Lungimea standard este de 15 cm dar pot si mai lungi la cerere. De asemenea poti alege par drept sau 3 feluri de onduleuri sau bucle. Parul artificial implantat are aspect bogat, nu creste si culoarea sau ondulatiile nu pot fi schimbate.

Persoanele care apeleaza la implantul de par artificial trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, fara boli imunitare sau metabolice.

Cum se realizeaza implantul de par artificial?

Biofibrele sunt implantate in scalp cu ajutorul unui instrument special. Odata firul implantat, acest instrument il fixeaza cu un nod special.implantul de par artificial Tratamentul se face cu instrumentar steril, sub anestezie locala, este nedureros si nu este nevoie de bandaje sau plasturi post operatorii. Pot fi implantate aproximativ 600 de biofibre pe zi astfel ca va fi nevoie de mai multe sedinte. Ca sa putem acoperi scalpul in totalitate este nevoie de 6000-8000 de biofibre. Intre sedintele de implant trebuie sa treaca o perioada de 30-45 zile.implantul de par artificial1

Inainte de transplantul de par artificial efectiv este indicata efectuarea uni test: se implanteaza 100 de biofibre si timp de o luna se observa daca apar reactii adverse. Din studiile efectuate a reiesit ca procentul persoanelor care au reactionat negativ la aceste tratament este de 1%.

Implantul de par artificial poate fi combinat cu parul original existent pe scalp, urmarind orientarea parului natural. In acest caz firele implantate trebuie alese in culoarea parului natural. Biofibrele sunt moi, flexibile si fine si au diametrul de 0,08mm. Exista 13 culori standard si mai multe nuante la cerere. Lungimea standard este de 15 cm dar pot si mai lungi la cerere. De asemenea poti alege par drept sau 3 feluri de onduleuri sau bucle.

Recuperarea dupa implantul de par

Recuperarea pielii dupa implantul de par artificial dureaza 2-3 zile.implantul de par artificial6

Dupa implantul de par artificial se incepe o terapie antibiotica aplicandu-se local o lotiune cu antibiotic. Pentru mentinerea in stare buna a biofibrelor si a scalpului trebuie respectat un program strict de intretinere. Acest program include spalarea o data la 2-3 zile cu un sampon cu PH neutru si verificarea parului implantat la clinica specializata in biofibre la fiecare 3 luni.

In cazul in care se doreste indepartarea biofibrelor transplantate acest lucru se poate face oricand cu ajutorul unui instrument special fara a ramane cicatrici.