Produse homeopate pentru tratarea parului

aug. 5, 2014 | Tratamente căderea părului

Ce este homeopatia?

homeopatia tratarea paruluiHomeopatia este o specialitate medicala veche de 200 de ani, ce stimuleaza tendinta naturala de vindecare a organismului. Este practicata numai de catre medici bine formati in aceasta specializare. Homeopatia  utilizeaza doar substante naturale (animale, minerale si vegetale) care au scopul de a stimula sistemul imunitar, marind capacitatea de autoaparare a organismului importiva bolii.

La baza homeopatiei stau 3 principii:

  • Legea similitudinii este principul conform caruia o boala este vindecata cu aceeasi substanta care are capacitatea sa o produca la omul sanatos (de exemplu, cafeaua care produce insomnie este folosita ca sa induca somnul).
  • Tratamentul individualizat se refera la faptul ca medicul trateaza persoana, nu boala. Conform acestui principiu, mintea si trupul sunt strans legate, iar problemele fizice nu pot fi rezolvate fara intelegerea in intregime a persoanei. Nu se prescrie acelasi tratament la toti pacientii cu aceeasi afectiune. Pacientul este vazut ca un intreg si evaluat individual, tinandu-se cont de caracteristicile fizice, mentale, emotionale, predispozitie genetica, factorii de mediu, alimentatie si stil de viata. Toate acestea alcatuiesc un tablou unic, diferit de al altor persoane. Se trateaza bolnavul, nu boala.
  • Principiul dozei infinitezimale este principiul care face referire la modul in care sunt produse aceste tratamente. Remediile homeopate contin doze extrem de mici de substanta, preparate printr-o metoda sigura, de diluare si dinamizare, care potenteaza efectul curativ si elimina toxicitatea, prin urmare nu au efectele secundare.

Ce trateaza homeopatia?

Homeopatia trateaza orice afectiune acuta sau cronica. Remediile homeopate nu au efecte secundare, nu dau dependenta si nu declanseaza reactii alergice. Se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Pot fi folosite fara riscuri de catre femei insarcinate, copii, nou-nascuti, varstnici. Nu interactioneaza cu alte metode de tratament.

Homeopatia in tratarea parului

homeopatia caderea paruluiCaderea parului este un indicator al faptului ca ceva nu este in regula in organism. Parul poate cadea din cauza unei infectii locale sau a unei afectiuni, a unei deficiente (citeste in acest articol care sunt afectiunile si cauzele caderii parului).

Homeopatia este un tratament alternativ foarte eficient in regenerarea parului si in reducerea caderii parului. Remediile homeopate ajuta la tratarea cauzelor care stau la baza caderii parului, cum ar fi dezechilibrele hormonale, infectii ale scalpului sau chiar cauze genetice, ca in cazul alopeciei androgenetice.

In cadrul unei consultatii homeopate, pacientul este evaluat in ansamblul sau. Medicul va realiza un tablou unic, in care se vor analiza toate aspectele fizice si psihice care au generat boala.

Homeopatia foloseste minim 170 de substante. Fiecare substanta poate avea o multitudine de efecte in diverse afectiuni.  Pentru caderea parului, cele mai folosite sunt: Silicea (Silica), Kalium Carbonicum, Lycopodium, Natrum Muriaticum, Phosphorus si Kali Sulphuricum.

Silicea (Silica)  este unul dintre cele mai prescrise remedii homeopate pentru alopecia androgenetica. La femei trateaza caderea parului asociata dezechilibre hormonale, precum sindromul ovarelor polichistice. Vindeca infectii ale scalpului precum Tinea Capitis si dermatita seboreica. Confera rezistenta parului, hraneste firul de par, eliminand uscaciunea.

Kalium Carbonicum este o substanta homeopata pe care egiptenii o foloseau ca sa prepare sticla. In afectiunile parului este prescrisa pentru efectele sale regeneratoare, intrucat opreste subtierea si casarea parului.

Lycopodium  este prescris in stadiile incipiente ale alopeciei androgenetice si pentru caderea parului care apare la femei insarcinate si dupa nastere. Multe femei au folosit cu succes acest tratament. De asemenea, este prescris in caderea parului de pe zone precum barba, gene si sprancene, precum si in caderea parului provocata de boli ale ficatului.

Natrum Muriaticum este o substanta homeopata care are la baza sarea de masa. Este folosit pentru a combate caderea parului  cauzata de matreata, infectii ale scalpului sau care apare in urma unor tulburari menstruale. homeopatia matreataUneori caderea parului apare din cauza unor tulburari hormonale. Acest remediu trateaza atat caderea parului, cat si cauza care determinat-o, adica dezechilibrul hormonal. Este ideal pentru cei care sunt sensibil si emotivi.

Phosphorus  este un remediu extrem de eficient in stimularea cresterii parului. Favorizeaza cresterea parului in zonele de chelie cu piele uscata. Este prescris si acelora care sufera de caderea parului cauzata  de matreata sau alte afectiuni ale scalpului. Este remediul cel mai prescris in alopecia areata.

Kali Sulphuricum  este un remediu eficient in caderea parului cauzata de matreata si favorizeaza regenerarea parului in ansamblu.

Sepia este indicat in caderea parului provocata de tulburari hormonale, precum sarcina, nasterea sau menstre neregulate.

Grafitul este prescris in alopecia areata, alopecie androgenetica atat la femei cat si la barbati, infectii ale scalpului, psoriazis etc.

Acidul fosforic are o actiune asemanatoare cu Natrium Muriaticum. Este eficient in alopecia universalis si totalis.

Phosphorus este indicat atunci cand se pierd brusc cantitati mari de par, cand raman zone fara par.

Apis Mellifica este adesea prescris femeilor care sufera de sindrom al ovarelor polichistice care genereaza caderea parului.

Suplhur este un remediu indicat in multe afectiuni ale caderii parului, precum infectii ale scalpului si afectiuni inflamatorii (ca de exemplu psoriazis).

Alte substante utilizate in afectiuni ale parului sunt: Selenium, Staphysagria, Baryta Carb, Thuja, Medorrhinum, Ignatia, Kali Carb si Tuberculinum.

Persoanele care sufera de caderea parului pot oricand apela la remediile homeopate, care sunt unele din cele mai populare si mai eficiente tratamente fara efecte secundare negative. Homeopatia ofera solutii excelente pentru par si scalp. Multe produse comercializate au la baza remedii homeopate. Daca te-ai decis sa incerci acest tip de tratament alternativ, iti  recomandam sa consulti un medic specialist inainte de a le folosi.