Folosește ulei esențial de mentă pentru a avea un păr sănătos

feb. 3, 2021 | Tratamente căderea părului, Tratamente naturiste

Uleiul esențial de mentă este cunoscut pentru beneficiile sale în îngrijirea pielii, dar la fel de bun este și pentru păr și scalp. Poate fi folosit pentru a combate probleme precum uscăciunea, mâncărimea, dar și împotriva căderii părului. Mentolul din compoziția sa este un vasodilatator, iar o astfel de substanță îmbunătățește fluxul sanguin de la nivelul foliculilor de păr. Chiar dacă nu ai probleme cu pierderea părului, poți alege să o previi.

Există câteva modalități de aplicare. Prima presupune masarea directă a scalpului. Combină câteva picături de ulei de mentă cu o lingură din uleiul tău preferat, pe care îl folosești ca bază. Acesta poate fi ulei de jojoba, cocos, măceșe, argan, avocado sau ulei de măsline. Aplică acest amestec pe scalp. Este posibil să simți o furnicătură, care este provocată de mentol. Lasă tratamentul timp de 15 până la 20 de minute și apoi spală părul cu șampon. Dacă senzația de mentol devine prea intensă, adaugă o cantitate mai mare din uleiul de bază pentru a echilibra efectul sau redu din timpul de acțiune a tratamentului.

O altă modalitate presupune să adaugi uleiul de mentă direct în sticlele de șampon și balsam. În acest caz, asigură-te că nu adaugi prea mult. Se recomandă aproximativ cinci picături la 30 de grame. Folosește apoi aceste produse așa cum faci de obicei și bucură-te de beneficii. Important de reținut este că produsele cu parfum de mentă din comerț nu îți vor aduce aceleași rezultate. Este posibil ca acestea să nu conțină ulei esențial și astfel, efectele terapeutice sunt nule.

Un alt aspect pe care e bine să îl ai în vedere ține de utilizarea incorectă a acestui ulei esențial. Chiar dacă este vorba despre un produs natural, poate fi totuși periculos dacă îl aplici pe scalp fără a-l dilua. Acest lucru poate duce la erupții cutanate sau iritații.