Finasterida din Propecia

apr. 27, 2018 | Tratamente căderea părului

Circulă pe internet multe rețete cu privire la cum se administrează Finasteride/Propecia: „Ia Finasteridă, are sub 2% efecte secundare și sunt șanse mari ca ele să dispară oricum” sau ” totul e în mintea ta, mie mi-a murit câinele de la finasteride!”

Finasterida este un disruptor endocrin foarte puternic, iar manifestările fiziologice sunt în cel mai bun caz ambigue. Trebuie să fim foarte atenți la sfaturile găsite pe internet, date de către oameni neavizați, mai ales atunci când oamenii de știință și profesioniștii au doar o înțelegere marginală asupra acestui medicament împotriva căderii părului. Faptul că Finasterida este un medicament aprobat de FDA, nu îl facem un produs sută la sută sigur. Până în prezent descoperim implicații noi și semnificative pentru efectele sale biologice adverse.

Cât despre populația care încă nu folosește acest medicament, dar se gândește să înceapă administrarea cu Finasteridă, recomandarea este să nu se încreadă total în studiile clinice și statisticile găsite pe internet. Înțelegeți că faceți acest lucru pe riscul vostru.

Finasterida este încă un medicament relativ experimental.