Cum se utilizează uleiul de rozmarin pentru creșterea părului

Căderea părului poate submina stima de sine, iar găsirea unui remediu poate fi o adevărată provocare. Cu toate acestea, unele studii recomanda uleiul de rozmarin pentru a încuraja creșterea părului sau pentru a opri căderea părului.

Până la vârsta de 50 de ani, aproximativ jumătate dintre femei și peste 83% dintre bărbați vor avea un anumit grad de cadere a părului.

Cercetarea efectului uleiului de rozmarin pentru creșterea părului este încă în faza incipienta, astfel încât nu exista nici un fel de a fi absolut sigur dacă uleiul de rozmarin va funcționa pentru toata lumea sau nu. Cu toate acestea, acest remediu natural poate fi mai sigur și mai puțin probabil să provoace efecte secundare decât unele medicamente pentru creșterea părului.

În continuare vor fi discutate și explicate modalitățile de a încerca uleiul de rozmarin ca remediu pentru căderea părului.

Informații scurte despre rolul uleiului de rozmarin în creșterea părului:

  • Uleiul extras din rozmarin este o alternativă pentru persoanele care nu pot folosi tratamente convenționale sau care își fac griji cu privire la efectele secundare cauzate de tratamentele pe bază de medicamente.
  • Abilitatea uleiului de rozmarin de a împiedica pierderea părului depinde de cauza căderii părului.
  • Cercetările nu au demonstrat încă faptul că uleiul de rozmarin funcționează mai bine decât tratamentele convenționale.

Utilizarea uleiului de rozmarin pentru păr

Cel mai simplu mod de a folosi uleiul de rozmarin este de a încerca un șampon cu o concentrație mare de ulei de rozmarin.

De asemenea, este posibil să îți prepari acasă șampon de rozmarin. Pur și simplu adăugă 10-12 picături de ulei de rozmarin într-un șampon obișnuit și spală zilnic părul cu propriul tău șampon cu rozmarin.

Teoretic, aplicarea uleiului de rozmarin direct pe scalp și lăsarea acestuia să acționeze pe perioade mai lungi, ar putea spori efectele sale curative.

Pentru a-ți face o soluție de ulei de rozmarin, poți încerca să diluezi o picătură sau două de ulei de rozmarin într-un ulei neutru, apoi să aplici uleiul pe scalp lăsându-l sa își facă efectul peste noapte.

Pentru prepararea unui concentrat de rozmarin la domiciliu, se poate folosi una sau două mâini de frunze de rozmarin uscat ce pot fi adăugate la un litru de apă distilată ce a fost fiartă în prealabil. Amestecul trebuie lăsat apoi să se scurgă timp de cel puțin 5 ore. Timpii mai mari de scurgere vor produce concentrații mai mari de ulei de rozmarin.

Pentru a folosi mixul sub formă de șampon, acesta poate fi amestecat cu săpun solid pe bază de ulei de măsline, cu un raport de 4 părți de săpun la 1 parte concentrat de rozmarin. Poți aplica câteva picături direct pe scalp, dar numai după ce amestecul sa răcit și întotdeauna după efectuarea unui test pe o zona mică de piele pentru a verifica orice reacție alergică.

Uleiul de rozmarin își poate dovedi eficacitatea după doar câteva luni, astfel că poate necesita consecvență si repetare în utilizare. Pentru a măsura progresul, poți încerca să numeri numărul de fire de păr pe zonă mică de pe scalp, înainte de începerea tratamentului si după terminarea acestuia.

Există o gamă de produse pe bază de rozmarin care pot ajuta la creșterea părului. Rețineți că acest link vă va duce către un site extern.

Creșterea părului este lentă, astfel că găsirea unei modalități eficiente de urmărire a progresului, va facilita evaluarea eficacității uleiului de rozmarin în oprirea căderii părului.