Co-washing

Pentru cei care nu știu ce este co-washing-ul sau beneficiile curățării părului cu balsam, acest articol este despre spălarea și curățirea părului prin metoda cowash.

Cowashing-ul este denumirea prescurtată pentru spălarea părului cu balsam și constă în curățarea părului cu un balsam sau o cremă de curățare în loc de șampon. Se poate face ocazional sau frecvent, dar recomandarea este să o faci cel puțin o dată pe lună. Poți face cowahsing de multe ori pe lună pentru a preveni îngrășarea părului.

Poți folosi un balsam cu rozmarin și extract de mentă, deoarece ambele sunt atât foarte bune stimulente terapeutice care ajuta părul să crească lung și sănătos și vei aprecia toate celelalte ingrediente care sunt în balsam.

Curățarea cowash
Începe prin a pune o cantitate mai mare de balsam în palmă și apoi masează balsamul pe fiecare zonă a scalpului. Apoi după ce balsamul este aplicat pe tot scalpul tău, continuă cu partea de jos a părului și masează părul cu vârfurile degetelor.

Ziua ta de cowashing ar trebui să fie ca un masaj de scalp în care speli părul într-un singur pas și prin masajul scalpului stimulezi creșterea părului.

După ce ai terminat de masat părul cu balsam și parul tău se simte puțin mai curat, clătește bine cu apă. Poți repeta aceeași pași periodic, dar totul depinde de tine și de ceea ce tu vrei pentru părul tău.

Acum poți trece la descurcarea părului și poți face asta cu folosind doar degetele. Separă încet șuvițele de păr și odată ce părul tău este complet descurcat poți ieși din duș și poți începe să-ți aranjezi părul ca de obicei.

În zilele în care nu faci cowashing sau te speli pe cap folosind un șampon obișnuit poți face o curățare profundă a părului tău. Această metodă este în principiu o modalitate de a curăța profund părul pentru a restabili structura și strălucirea părului. Poți folosi un oțet bun din cidru de mere, chiar dacă miroase urât, dar nu-ți face griji pentru că mirosul nu persistă după ce clătești și dai părul cu balsam.

Pune puțin din oțetul din cidru de mere într-o sticlă cu pulverizator pentru a aplica ușor soluția de curățare pe păr. Amestecă, aplică și lasă soluția sa stea pe păr după care masează tot scalpul puțin. Dacă nu vrei ca părul tău să aibă miroas specific cidrului de mere, atunci clătește foarte bine pentru cateva minute.