Ce este Alopecia Universală?

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”3.0.47″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Dintr-o serie de afectiuni, toate legate de aceeasi boala, Alopecia Universalis este forma cea mai avansata si se caracterizeaza prin pierderea totala a parului inclusiv de pe corp. Alopecia Areata face parte din grupul de afectiuni medicale asociate cu pierderea parului. Singura diferenta dintre Alopecia Universală si variatiile sale este gradul de cadere a parului.

Simptomele Alopeciei Universale
În general, pacienții afectați de Alopecia Universala sunt sănătoși, dar au șanse mai mari decât populația generală să fie sufere de boala tiroidiană și/sau vitiligo (pierderea neuniformă a culorii pielii în anumite zone). În timp, persoanele cu vitiligo pot dezvolta în cele din urmă AU. Multe persoane cu Alopecia Universala se nasc cu păr, dar încep să-l piardă destul de repede. Boala este ereditară și este cauzată de o mutație genetică.

Cel mai probabil doar persoanele cu Alopecia Universală au gena denumită HR. Pe baza cercetărilor actuale, putem presupune în mod sigur că numai persoanele cu această formă rară și severă de alopecie areata sunt purtătorii acestei gene. Din păcate, nu exista încă suficiente studii pentru a confirma dacă acest lucru este valabil pentru toți cei afectați. În afară de tendințele genetice, cauzele care contribuie la Alopecia Universalis sunt încă necunoscute.

Unghiile de la maini și de la picioare pot fi de asemenea afectate, conform Fundației Naționale pentru Alopecia Areata din Statele Unite ale Americii. Simptomele care apar la unghii pot varia de la crestături ale unghiei pana la deformarea severă a întregii unghii. Există întotdeauna posibilitatea ca unghia sa creasca din nou, chiar și pentru cei cu pierdere completa a parului de mai mulți ani. Cu toate acestea, nu este posibil să se prevadă când va avea loc cresterea unghiei noi.

Alopecia Universală poate rămâne permanentă sau poate fi acută și de scurtă durată.

Deoarece lipsa părului corporal lasă suprafețe întregi precum scalpul, cavitatea nazală și ochii deosebit de vulnerabile, este important ca persoanele cu Alopecia Universală să aibă o deosebită grijă pentru a se proteja de razele soarelui, bacterii și alte elemente potențial dăunătoare organismului.

Cauzele Alopeciei Universale
Cercetătorul M. Ahmad și echipa sa de colegi, au studiat în 1998 o familie în care alopecia universală a fost prezentă în trei generații consecutive. Copiii afectați din respectiva familie nu au prezentat alte probleme de sănătate; totuși, biopsiile cutanate din scalpurile lor au prezentat foarte puțini foliculi de păr. Dintre foliculii prezenți, foarte puțini aveau canal capilar specific.

Cercetatorii au stabilit ca nu exista alte conditii inflamatorii prezente pentru a inhiba cresterea parului. Subiecții s-au născut fără sprâncene sau gene și nu le-au crescut niciodată. De asemenea, niciodată nu le-a crescut părul de la subraț sau cel pubian.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]