Beneficiile periilor cu păr de mistreț

Întotdeauna ai folosit perii cu fire de nailon, dar conform tuturor revistelor și expertilor de frumusețe acestea nu oferă aceleași beneficii părului ca o perie cu fire naturale de păr de mistreț.

Avantajul periilor cu fire de păr de mistret este că firele au aceeași structură ca și propriul tău păr. Ele sunt capabile să păstreze umezeala și astfel pot elimina murdăria și pot distribui uleiurile naturale de pe scalp până la vârful părului. De asemenea, părul de mistreț masează ușor scalpul, sporind fluxul de sânge către foliculii de păr.

Datorită naturii lor flexibile, firele de păr de mistreț sunt mai blânde cu părul decât periile de plastic. Acestea au proprietatea unică de a redistribui sebumul în păr, stimulând strălucirea și reducând rădăcinile uleioase. Periile cu păr de mistreț au capacitatea de a da strălucire părului și de a umple cuticula pentru o strălucire sănătoasă.

După o lună de periaj cu o perie cu păr de mistreți, vei putea spune că ai observat o mare diferență în ceea ce privește părul tău. Părul va arăta mai strălucitor, se va simți mai fin și mai sănătos în general. Când te vei spăla, vei simți că părul nu se va mai rupe la fel de ușor.

Vei putea chiar să îți faci masaj de scalp cu peria și se va simți foarte plăcut! Singurul inconvenient pe care l-ai putea resimți folosind peria cu păr de mistreț ar fi că aceasta se încarcă electrostatic atunci când părul tău va fi proaspăt spălat. Per ansamblu nu te va deranja atâta cât îți va plăcea.

Cum să folosești corect peria cu păr de mistreț

Începe cu părul uscat – evită periajul pe părul umed deoarece acest lucru poate provoca degradare și nu distribuie bine sebumul.

Folosește mai întâi un pieptăn cu zimți de lățime mare pentru a descurca părul. O perie cu păr de mistreț nu va descurca părul ci poate crea mai multe încurcături.

Periaza de la rădăcină la vârf. Cu fiecare mișcare a periei, începe de la rădăcina părului și mergi până la vârf. Astfel se distribuie sebumul și se formează bucle strălucitoare.

Periaza pe secțiuni! Spre deosebire de o perie normală de păr, periajul cu o perie cu păr de mistreț trebuie abordat conform unui plan. Începe periajul în poziție aplecată, periind părul de la spate, apoi ridică-te si periază baza părului.

Acum că stii mai multe despre beneficiile unei astfel de perii, te-ai gândit că poate vei încerca și tu în cele din urmă o perie cu păr de mistreț?