Avantajele si dezavantajele folosirii samponului pe baza de bicarbonat

feb. 4, 2019 | Tratamente căderea părului

Dacă te-ai săturat să îți golești buzunarele pentru șampoane scumpe cu ingrediente discutabile, există o alternativă ușoară. Ia o cutie de bicarbonat de sodiu și transformă-l în noul tău șampon.

Instrucțiuni

Acesta este probabil cel mai simplu amestec de șampon, ce necesită doar două ingrediente care se găsesc în fiecare casă.

1. Se amestecă 1 parte bicarbonat de sodiu cu 3 până la 4 părți de apă pentru a forma o pastă. Experimentează pentru a vedea ce amestec îți place cel mai mult.

2. Masează pasta pe păr și scalp. Las-o să să acționeze pentru un minut sau două; apoi clătește părul.

3. Finalizeaza cu o clătire cu oțet.

Beneficiile șamponului cu bicarbonat

Folosirea unui șampon cu bicarbonat de sodiu are multe beneficii. Nu conține paraben, sulfat de sodiu laureth, dietanolamină, colorant sau parfum. În schimb, este produs dintr-un singur ingredient natural: bicarbonat de sodiu. Acesta nu îngrașă părul și te ajută să îți păstrezi părul fără mătreață. Și, evident, costă „o nimica toată”.

Sfaturi și avertismente

Pentru o experiență de succes cu șamponul pe bază de bicarbonat de sodiu, urmează aceste sfaturi:

Șamponul cu bicarbonat funcționează cel mai bine atunci când este amestecat chiar înainte de utilizare. Ia o sticlă de dimensiuni reduse sau reutilizeaza o sticlă pe care o ai deja și prepară o cantitate suficientă pentru o singură spălare. Ai nevoie de puțin bicarbonat, puțină apă și o mișcare rapidă de agitare, și ești gata să sari în duș.
Șamponul comercial lasă parul fără uleiurile sale naturale, provocand scalpul să producă din ce în ce mai mult. Bicarbonatul de sodiu nu face acest lucru (ceea ce este un lucru bun), dar va dura ceva timp până când corpul tău își  va ajusta producția de uleiuri naturale. Nu te mira dacă părul se va simți mai greu (sau mai uscat) decât de obicei atunci când faci prima oară trecerea de la șampon normal la cel de bicarbonat. Imediat ce corpul tău se ajusteaza, părul va arăta și se va simți mai bine ca niciodata și va ramane curat și mai mult timp. Majoritatea persoanelor care folosesc șamponul cu bicarbonat, recomandă spălarea părului cu acest tip de șampon, doar de câteva ori pe săptămână.

Ca și în cazul oricărui șampon, ar trebui evitat contactul cu ochii.

Mergi la sigur cu un șampon cu bicarbonat produs de experți

Sampon cu bicarbonat de sodiu, extract de urzica, mesteacan si castane 200ml CETA SIBIU

Sampon cu Bicarbonat, Urzica, Mesteacan si Castane

Cu bicarbonat ca ingredient principal, experții de la CETA SIBIU au creat un șampon inovativ care regenereaza firul de păr și îi redă vitalitatea. Bicarbonatul este fungicid, reglează PH-ul și previne mătreața. Hrănind și hidratând, fosfolipidele creează un film protector și refac funcția de barieră a pielii iar proprietatea lor anti-iritare calmează mâncărimea.

Extractele naturale de castan, mesteacăn și urzică acționează intens cu efect antiinflamator, întăresc rădăcina și previn căderea părului. Vârfurile despicate sunt vizibil reduse și se echilibrează producția naturală de sebum.

Bicarbonatul conferă strălucire părului și volum de durată, de la radacina la vârfuri.

Bicarbonatul:

  • reglează PH-ul
  • tratează iritațiile de orice fel ale pielii
  • curăță porii și îndepărtează petele roșii
  • are efect fungicid și limitează dezvoltarea bacteriană
  • reduce sebumul și echilibrează producția naturala de sebum
  • este un bun dezodorizant ce neutralizează mirosurile neplăcute