Tratamente nechirurgicale cu efect imediat

ian. 26, 2017 | Tratamente căderea părului, Tratamente nechirurgicale

Alopecia – ce tratamente nechirurgicale cu efect imediat exista?

alopecia tratamente nechirurgicaleAlopecia este termenul medical folosit pentru caderea parului. In unele tipuri de alopecii pierderea parului este permanenta. Caderea parului poate genera probleme emotionale si psihologice asociate cu modul in care ne percepem pe noi insine sau in care ne percep ceilalti. Unii oameni afectati de caderea parului pot accepta situatia cu usurinta. Altii, insa, vor avea mari dificultati in a gestiona problema, vor fi nemultumiti de aspectul lor fizic, scade increderea in sine, ajungandu-se chiar pana depresie sau anxietate. Pentru a masca efectul inestetic al pierderii parului multe persoane se indreapta catre tratamente nechirurgicale cu efect imediat: micropigmentarea scalpului si purtarea de peruci si mese.

Micropigmentarea  scalpului este o metoda rapida si o solutie estetica permanenta pentru barbatii cu calopecia-micropigmentarea scalpului la barbatihelie si pentru femeile care cauta un tratament impotriva caderii parului. Metoda de micropigmentare recreeaza aspectul natural de foliculi de par, prin introducerea in piele de pigmenti minerali. Este necesara o singura sedinta, nu are efecte secundare, iar rezultatul este imediat (nu se va vedea diferenta dintre tatuaj si parul natural). Mai multe informatii despre aceasta metoda poti citi in acest articol.

 Se poate efectua pe diverse zone:

  • pe toata suprafata scalpului
  • doar pe anumite portiuni
  • in zone unde parul este mai rar si se doreste un aspect de par des

In ce tipuri de alopecie se recomanda micropigmentarea scalpului?

Micropigmentarea scalpului se recomanda in situatiile in care se doreste acoperirea unor cicatrici sau semne din nastere si in unele cazurile de alopecie permanenta, in care nu mai exista solutii de regenerare a parului:

  • alopecia androgenetica sau chelirea – reprezinta 95% din totalul cazurilor de caderea parului. Afecteaza aproximativ 50% alopecia micropigmentarea scalpului la femeidin barbatii cu varsta de peste 50 de ani, aproximativ 13% din femeile aflate inainte de menopauza si circa 37% din femeile aflate la menopauza. La barbati si femei alopecia androgenetica se manifesta diferit, prin urmare si micropigmentarea se va efectua diferit. La barbati, caderea parului debuteaza la nivelul regiunii fronto-temporale (parul ramane pe frunte dispus in forma literei M) sau la nivelul vertexului (din crestetul capului) si poate ajunge la chelie. La femei se manifesta printr-o rarire generala pe inteaga suprafata a scalpului, cu pierdere extinsa in partea de sus a capului (crestetul capului). Zona frontala de regula nu este afectata, la femei. Totul despre alopecia androgenetica poti citi in acest articol.
  • alopeciile cicatriciale secundare unde tesutul a fost distrus de factori externi si nu exista tratament de remediere. Foliculii sunt permanent lezati si isi inceteaza activitatea de producere de noi fire de par. Ei sunt inlocuiti de tesut cicatricial. Daca doresti sa afli mai multe informatii despre alopeciile cicatriciale, citeste acest articol.

Purtarea de peruci si mese – cel mai la indemana tratament nechirurgical cu efect imediat

Daca suferi de caderea parului permenenta, ca in cazurile de alopecie pe care le-am prezentat mai sus, sau ti-ai pierdut parul temporar din cauza altor tipuri de alopecie (effluvium telogen, effluvium anagen sau alopecia areata) iti recomandam purtarea de peruci, mese sau gene/sprancene false. Acestea pot fi folosite ca alternative la un tratament impotriva caderii parului sau atunci cand nu exista niciun raspuns favorabil la alte tratamente.

Putem spune ca exista o adevarata industrie de peruci si mese. Se folosesc de cand lumea: in teatrul antic, la curtile regilor, in cinematografie, televiziune si in general in entertainment, de persoane care vor sa-si schimbe look-ul fara a interveni asupra parului natural, de persoane care vor sa-si ascunda identitatea din diverse motive si, in fine, de persoane care sufera de alopecie.

Este indicat sa fie purtate doar atunci cand este nevoie, nu in permanenta.

Totul despre peruci si mese gasesti in acest articol. Citeste aici ce tipuri de peruci sunt disponibile si care sunt avantajele si dezavantajele purtarii de peruci sintetice si din par natural.