14 Elemente Care Influențează Căderea Părului

1. Ce spune starea părului despre sănătatea ta?
Căderea părului sau alopecia, după cum o numesc medicii, nu semnalează de obicei o problemă medicală și nu  dăunează sănătății. Dar îngrijorarea și stresul provocat cu privire la modul în care vă afectează căderea parului aspectul este des înâlnită.

2. Căderea părului: o problemă foarte comună.
Aproximativ 85% din bărbați vor avea o înrăutățire a condiției părului lor până la vârsta de 50 de ani. Unii băieți încep să-și piardă părul înainte să facă 21 de ani.

3. Tiparul masculin de chelie:  La ce să vă așteptați
O linie a părului retrasă, în formă de M, este un semn sigur al acestuia. În continuare, șuvițele de pe cap încep să se subțieze, lăsând un loc chel. În cele din urmă, cele două arcuri se întâlnesc și se ajunge la un model de păr de forma unei potcoave. Scala Norwood, văzută aici, este folosită pentru a evalua chelie de tip masculin.

4. Renunțați la fumat și salvați-vă părul?
Există o legătură clară între începerea fumatului și cât de repede se înrăutățește căderea parului. Deci, dacă sunteți în căutarea a încă unui motiv pentru a renunța la fumat, adăugați pierderea timpurie a părului în lista.

5. Ce cauzează căderea parului?
Aproape toată pierderea parului la băieti rezultă din tiparul de chelie masculin, o trăsătură genetică care vine de la părinții tăi. Alte cauze includ anumite medicamente, prea multa vitamina A sau proteinele insuficiente. Boala sau stresul pot duce la căderi de păr bruște și grele numite efluviu telogen. Există vești bune totuși: căderea părului, care nu este din tiparul de chelie masculin, se inversează deseori.

6. Păstrați părul pe care îl aveți!
Este mult mai ușor să vă păstrați părul decât să îl înlocuiți odată ce acesta a dispărut. Dar aveți grijă când explorați opțiunile. Cele mai multe produse și tratamente „miraculoase” sunt păcăleli. Când aveți îndoieli, medicul dumneavoastră sau un dermatolog ar putea să vă ajute.

7. Mituri despre păr demontate
Purtatul de șapcă te face să chelești? Nu. Nici trecerea degetelor prin păr nu vor provoca căderea parului tău. Nici pieptanatul, periajul, răsucirea sau stilizarea. Fii blând cu părul tău, ca să nu rupi firele de păr.

8. Reducerea părului cu ajutorul medicației: Minoxidil
Nu există niciun tratament pentru tiparul de chelie masculin, dar unele medicamente îl pot încetini. Minoxidil este un tratament aprobat, care se aplică pe scalp. Minoxidil încetinește rata pierderii și îi ajută pe unii bărbați să le crească păr nou. Dar odată ce o întrerupeți tratamentul cu Minoxidil, pierderea părului revine.

9. Medicament împotriva căderii părului: Finasteride
Această pasitlă eliberată cu rețetă încetinește linia de asamblare DHT a organismului. Unii bărbați au reușit să își crească părul nou în timp ce au luat Finasteride. Mulți experți cred că funcționează mai bine decât minoxidilul. Femeile gravide nu trebuie să se atingă de Finasteride – poate provoca malformații congenitale la băieți. Ca Minoxidil, Finasteride funcționează numai atât timp cât este administrat.

10. Dați vina pe hormoni
La chelia masculină, un hormon numit DHT determină apariția foliculilor piloși. În cele din urmă, ei devin atât de mici, încât nici un fir de păr nu poate crește din ele.

11. Ar trebui să purtați o meșă de păr?
Meșele de păr au parcurs un drum lung. Este nevoie de timp și de cercetare pentru a găsi meșa potrivită, deoarece există o gamă largă meșe la diverse niveluri de costuri și de calitate. Și perucile de păr necesită întreținere regulată, care poate ajunge la costuri  între 50 și 300 de euro pe lună. Când cumpărați o meșă, încercați să potriviți culoarea părului, grosimea și ondularea.

12. Cum funcționează transplantul de păr?
Un doctor va muta părul sănătos din spatele și din lateralele capului pe creștetul capului. Procesul poate fi costisitor și poate fi necesar să faceți acest lucru de câteva ori înainte ca acesta să funcționeze. După 2 luni, veți elimina cea mai mare parte din ceea ce sa mutat medicul, dar noile fire de păr vor crește înapoi. Va începe sa arate normal in termen de 6 luni.

13. Rămâi optimist
Părul nu-l face pe om. Amintește-ți tot ce ai de oferit. Sau avai grijă de lucrurile pe care le poți controla, cum ar fi rămânerea în formă fizică bună. Este OK să cauți ajutor în privința căderii părului. Și dacă ai nevoie de puțină inspirație, gândește-te la bărbați cheli sau bărbați cu capete rase, care întăresc încrederea, cum ar fi The Rock, Vin Diesel și Pitbull. Consideră că faci parte dintr-un club aparte.

14. Profitați cât mai mult de părul pe care il aveți deja.
Trucuri de stilizare pot face ca pierderea parului să iasă mai puțin în evidență. Evitați filarea părului. Anumite șampoane, balsamuri și produse de styling pot volumiza părul. De asemenea, trebuie sa avei o dietă echilibrată și să tratați părul cu blândețe.